În seara zilei de miercuri, 26 mai 2010, la Spitalul Clinic de Obstretică şi Ginecologie „Gheorghe Polizu” din Bucureşti a avut loc, cu Înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, slujba de priveghere la ceasul prăznuirii Sfântului Ioan Rusul, ocrotitorul aşezământului spitalicesc şi al bisericii din incinta acestuia. P.C. Preot Florin Nicolae Gheorghe a construit această biserică între anii 2003-2008, dintr-o clădire dezafectată.
Slujba utreniei, precedată de slujba vecerniei unită cu litia a fost săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi, stranele fiind asigurate de grupul de psalţi condus de Diaconul – Protopsalt Mihail Bucă şi de Protopsaltul Achilleas Haldaiakis. Cuvântul de învăţătură a fost ţinut de P.C. Preot Horia Nicolae Prioteasa, Coordonatorul preoţilor de caritate din spitalele din Bucureşti.
Joi, 27 mai 2010, Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba Sfintei Liturghii pe scena amenajată special în incinta unităţii spitaliceşti. La strana dreaptă a cântat invitatul de seamă al acestui hram, Protopsaltul Theodoros Vassilikos, iar la strana stângă a cântat un grup de tineri psalţi formaţi în jurul părintelui de caritate al spitalului.
La sfârşit, Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul a ţinut un cuvânt de învăţătură legat de viaţa, pătimirile şi minunile Sfântului Ioan Rusul şi despre nevoia trăirii credinţei ortodoxe în viaţa fiecăruia dintre noi. De asemenea, Preasfinţia Sa a ţinut să mulţumească Protopsaltului Theodoros Vassilikos pentru deosebita bucurie de a sluji alături de preoţii de caritate din Bucureşti.

Leave a Reply