În ziua de joi, 6 mai 2010, cu Înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a sfinţit locul şi s-a pus piatra de temelie pentru Paraclisul cu hramul „Sfântul Ion Botezătorul” din incinta Spitalului Clinic „Dr. Ioan Cantacuzino” din Bucureşti, Protoieria II, Capitală.
Slujba de sfinţire a fost săvârşită de Preasfinţitul Varsanufie Prahovenul, Episcop – Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, înconjurat de un sobor de preoţi de caritate din spitalele din Bucureşti. P.C. Preot Marian Sorin Ivaşcu a reuşit să obţină toate avizele şi autorizaţia de construire necesare pentru a putea construi o biserică din cărămidă, având în proiect dimensiunile 14, 42 m lungime şi 5 m lăţime.
Menţionăm prezenţa personalului medical și auxiliar al spitalului, de faţă fiind D-na Gina Pârvu, Director Administrativ al unităţii.
După cuvintele de învăţătură rostite de Preasfinţitul Varsanufie Prahovenul, a avut loc, în sala de şedinţe a acestui aşezământ spitalicesc, o agapă pentru cei care au participat la această slujbă.

Leave a Reply