Duminică, 8 noiembrie 2009, a avut loc hramul Asociaţiei de nevăzători din Ploieşti. P.C. Preot Ionuţ Ciprian Şuţ a amenajat o capelă în incinta asociaţiei între anii 2003-2008, având ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nectarie Tămăduitorul.
Slujba Vecerniei unită cu Litia, precedată de citirea Acatistului, a fost săvârşită de P.C. Preot Horia Nicolae Prioteasa, Coordonatorul preoţilor de caritate din spitalele din Bucureşti, alături de 7 preoţi invitaţi. La strană au cântat 5 tineri teologi, paremiile fiind citite în limbajul braille de dl. Raul Sava, nevăzător în vârstă de 36 de ani. Predica a fost tradusă prin limbajul mimico – gestual pentru persoanele hipo-acuzice.
La acea dată, P.C. Preot Ionuț Ciprian Şuţ săvârşea slujbele, în perioada de vară, sub un acoperiş susţinut pe stâlpi, construit din material lemnos, având lungimea de 13 m şi lăţimea de 7 m. Ulterior, s-au început demersuri în vederea obţinerii actelor necesare pentru ridicarea unei biserici, atât de necesare celor cu deficienţe de vedere, cât şi invalizilor surdo-muţi.
La sfârşitul slujbei a avut loc o agapă frăţească pentru toţi cei care au participat la această bucurie duhovnicească, sub ocrotirea Sfântul Ierarh Nectarie Tămăduitorul, împărţindu-se peste 400 de pachete.

Leave a Reply