Vineri, 29 ianuarie 2010, s-a sfinţit locul şi s-a pus piatra de temelie pentru Paraclisul cu hramul Sfântul Cuvios Filaret şi Sfântul Sfinţit Mucenic Ignatie Teoforul din incinta Spitalului de Pneumologie „Marius Nasta” (Filaret) din Bucureşti.
Slujba de sfinţire a fost săvârşită de Preasfinţitul Varsanufie Prahovenul, Episcop – Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, înconjurat de un sobor de preoţi de caritate din spitalele din Bucureşti. P.C. Preot Costin Laurenţiu Aldea a reuşit să obţină toate avizele şi autorizaţia de construire necesare pentru a putea construi o biserică din lemn, având în proiect dimensiunile 15 m lungime şi 5 m lăţime.
Menţionăm prezenţa personalului medical si auxiliar al spitalului, de faţă fiind Prof. Dr. Emilia Crişan – Director Medical, şi Niculae Galie, fostul Manager al spitalului. După cuvintele de învăţătură rostite de Preasfinţitul Varsanufie Prahovenul, a avut loc, în cantina acestui aşezământ spitalicesc, o agapă pentru cei care au participat la acest eveniment deosebit.

Leave a Reply